Ξεκίνησαν τα μαθήματα στα Εργαστήρια Τέχνης

Friday, 08 October 2010

 

Με ανανεωμένα προγράμματα, έμπειρους δασκάλους, ανακαινισμένους χώρους και ..πολύ όρεξη για δημιουργία ξεκίνησαν τα μαθήματα στα Εργαστήρια Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορυδαλλού. Οι συμμετοχές παιδιών και ενηλίκων ήταν  για άλλη μια χρονιά πολύ ικανοποιητικές ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο καινούργιο παράρτημα των Εργαστηρίων Τέχνης στο Σχιστό Κορυδαλλού οι εγγραφές ξεπέρασαν και φέτος τις 100.

 Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Π.Κ κα Λαμπρινή Μάνου

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κα Λαμπρινή Μάνου καλωσόρισε τους  μαθητές, καινούργιους και παλαιότερους. Ανάμεσα σε άλλα επεσήμανε:  «..Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίζουμε όλους εσάς σε έναν χώρο γεμάτο από δημιουργία. Δουλέψαμε σκληρά τα τελευταία χρόνια με στόχο να ανεβάσουμε τον πήχη στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας και με υπερηφάνεια διαπιστώνουμε πως αυτό έγινε πραγματικότητα. Μειώσαμε τα δίδακτρα γιατί δε θέλουμε η καλλιτεχνική εκπαίδευση να είναι «εμπόρευμα προς πώληση», αναβαθμίσαμε αισθητικά και χρηστικά τους χώρους, εμπλουτίσαμε το υλικό και τις μεθόδους. Κάναμε την αποκέντρωση πράξη. Ένα καινούργιο κτήριο των ΕΡΤΕΚΟ στο Σχιστό Κορυδαλλού συγκέντρωσε την καλλιτεχνική δημιουργία των συμπολιτών μας που μένουν μακριά από το κέντρο. ...Στους καιρούς της απαξίωσης των θεσμών και του φόβου της επιβίωσης, εμείς στηρίζουμε συνειδητά τον πολιτισμό. ..Πιστεύουμε πως η τέχνη είναι γιατρός, είναι εκτόνωση, είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον...»

Το σχολείο πάει σινεμά: 2ο αφιέρωμα παιδικών ταινιών

Wednesday, 27 October 2010

O Δήμος Κορυδαλλού,  το Πνευματικό Κέντρο και ο Σινέ Παράδεισος σας καλούν το ΣΑΒΒΑΤΟ και την ΚΥΡΙΑΚΗ 30-31/10, στο χώρο του κινηματογράφου (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4, Κορυδαλλός ) στο αφιέρωμα παιδικών ταινιών: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ»

7παιδικές ταινίες ευρωπαϊκής παραγωγής με πανέμορφες ιστορίες και εκπαιδευτικό περιεχόμενο που θα μαγέψουν  μικρούς και μεγάλους...

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε το πρόγραμμα

«Πέντε (κλικ) σε μια συνάντηση»: 21/10-12/11

Wednesday, 13 October 2010

Giorgos-Tsigas Έκθεση φωτογραφίας  Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού  φιλοξενεί ο Χώρος Τέχνης Κ του Πνευματικού Κέντρου.

Διαβάστε περισσότερα...

Η «Βότκα Μολότωφ» στην Κύπρο

Monday, 11 October 2010
Στην Κύπρο έδωσε παράσταση η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου με το έργο «Βότκα Μολότωφ» και απέσπασε για άλλη μια φορά τις καλύτερες κριτικές.
Προσκεκλημένη του δημάρχου του Αγίου Δομετίου, κου Ανδρέα Χατζηλοίζου, έδωσε την παράσταση στην Αίθουσα Θεάτρου «Κώστας Μόντης» στο Δημοτικό Μέγαρο, την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου. Το κοινό ήταν θερμό αλλά και η φιλοξενία συγκινητική.
Η παράσταση -σε σκηνοθεσία-Μπάμπη Κλαλιώτη- δόθηκε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας των αδελφοποιημένων Δήμων Aγίου Δομετίου και Κορυδαλλού Αττικής.