Έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Δανάλη

Friday, 11 March 2011

danalisΕλαιογραφίες σε μουσαμά με θέματα από τοπία και συνθέσεις εμπνευσμένα από την ελληνική τοπιογραφία και την αρχαία ελληνική ιστορία και την μυθολογία περιλαμβάνονται στα έργα ζωγραφικής του Γεράσιμου Δανάλη, που εκτίθενται στο χώρο Τέχνης "Κ" στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού από τις 17 έως τις 31 Μαρτίου.

Τα έργα του Δανάλη είναι αυτοτελή, αλλά ταυτόχρονα βρίσκονται σε συνεχή διάλογο με τα έργα της μοντέρνας ζωγραφικής, τόσο ως προς την θεματολογία τους, όσο και ως προς την φόρμα, το σχέδιο, το χρώμα. Οι πίνακες του, μας αγγίζουν με την ευαισθησία της γραφής του και την τολμηρότητα του χρώματός του. Κι όπως υποστηρίζει και ο ίδιος: «Η ζωγραφική είναι μια διαρκής αναζήτηση και προσπάθεια έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από το χρώμα, την φόρμα και την σύνθεση. Οι τέχνες και ειδικότερα οι εικαστικές τέχνες έχουν την δυνατότητα να εξελίσσονται μέσα στον χώρο και τον χρόνο».

Εγκαίνια: 17 Μαρτίου 2011 στις 8:00μμ. Διάρκεια έκθεσης: 17-31 Μαρτίου 2011.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 6.00- 9.00μμ εκτός Σαββάτου, Κυριακής. Χώρος Τέχνης Κ, 1ος όροφος, τηλ. 210 4963914. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 4.

Διαβάστε περισσότερα...

Κούλουμα 2011 στον Κορυδαλλό

Wednesday, 02 March 2011

kouloumaΤο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού σας καλεί

να γιορτάσουμε μαζί
την

Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου

στην

Πλατεία Αγίου Γεωργίου10:30 - 12:00 Πάρτυ για παιδιά με αποκριάτικες κατασκευές και χορό.

12:00 - 14:30 Παραδοσιακοί χοροί και εδέσματα από τους τοπικούς 
Συλλόγους της πόλης.

Άριστα στο "Αστερόπαιδο"

Tuesday, 01 February 2011

Οι αναγνώστες του περιοδικού «Αθηνόραμα» βαθμολογούν με άριστα την παράσταση της Παιδικής Θεατρικής Σκηνής του Πνευματικού Κέντρου «Το Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη που ανεβαίνει κάθε Κυριακή στη σκηνή του «Σινέ Παράδεισος» Αγ. Γεωργίου και Ζάππα.
http://www.athinorama.gr/theatre/data/performances/?id=10002459&p=1&seltab=1

asteropaido

"ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΠΑΙΔΟ" του Όσκαρ Ουάιλντ
ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 11.00 & 15.00
Τιμή εισιτηρίου : 8 €

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Φρατζεσκάκης

Ένα συγκινητικό και διδακτικό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ


ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν και τις καθημερινές, ομαδικά μαθητές σχολείων, μετά από επικοινωνία με το Πνευματικό Κέντρο. Για κρατήσεις θέσεων και ημερών μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 210-4967116 και 210-4956511. Το εισιτήριο για τις ομαδικές επισκέψεις είναι 5 ευρώ.
Πληροφορίες και στο http://cine-paradisos.blogspot.com/

Στο φεστιβάλ Βερολίνου η ταινία του επικεφαλής του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του Πνευματ. Κέντρου

Thursday, 27 January 2011

alimani_amnestyΟ Μπουγιάρ Αλιμάνι, σκηνοθέτης που ζεί χρόνια στον Κορυδαλλό και είναι επικεφαλής του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου, παρουσιάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Η Αμνηστία» στο 61ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου (10 – 20 Φεβρουαρίου 2011) στο τμήμα Forum. Η «Αμνηστία», ελληνοαλβανικής και γαλλικής συμπαραγωγής έχει την ενίσχυση του Αλβανικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Eurimages.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και η Αντιδήμαρχος Λαμπρινή Μάνου εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους στον σκηνοθέτη:

«Ο κ. Αλιμάνι είναι ένας αξιόλογος δημιουργός, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ένας ενεργός πολίτης της πόλης μας. Η θερμή του ανταπόκριση σε κάθε πρωτοβουλία που αφορά στα κινηματογραφικά δρώμενα στον Κορυδαλλό, αλλά και σε θέματα ένταξης των μεταναστών υπήρξε πολύτιμη. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Διαβάστε περισσότερα...