Πανελλήνιος Μαθητικός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός «Αν τα δέντρα μιλούσαν...»

Thursday, 21 April 2011

Με βραβεία επέστρεψαν και πάλι οι μαθητές των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού από τον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα ¨Αν τα δέντρα μιλούσαν...¨ που διοργάνωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της Τράπεζας Κύπρου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010 και είχε πολύ μεγάλη απήχηση, καθώς συγκεντρώθηκαν 7.500 ατομικά και ομαδικά έργα από 500 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Τα έργα ζωγραφικής, κολλάζ, φωτογραφίες και κατασκευές, αξιολογήθηκαν από ειδική 7μελή επιτροπή την οποία αποτέλεσαν οι κ.κ.:

- Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Μ.Ε.Π.Τ.)
- Γιώτα Καλλιακμάνη, Ζωγράφος – Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού τμήματος Μ.Ε.Π.Τ.
- Εύα Σταμάτη, Γραφίστα, Διευθύντρια Μ.Ε.Π.Τ.
- Γιάννα Κιλίμη Ζωγράφος, Art Therapist, ΜΑ in AT
- Γιάννης Σκουλάς, φωτογράφος
- Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός – σκηνοθέτης
- Νατάσσα Κιουρκατιώτη, Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ Τράπεζας Κύπρου

Οι μαθητές μας απέσπασαν ανά κατηγορία τα εξής βραβεία:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ/ΚΟΛΑΖ

oikonomou_vassilisΑΤΟΜΙΚΑ:christoforidou_antoniou

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ: ΕΡΤΕΚΟ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ) – ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΟΜΑΔΙΚΑ:

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ:
2ο Βραβείο: ΕΡΤΕΚΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ- ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Δείτε τα έργα-συμμετοχές των μαθητών των ΕΡΤΕΚΟ:

Βράβευση ΕΡΤΕΚΟ και ΕΠΑΛ στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS"

Thursday, 14 April 2011

erteko-agapiΑνάμεσα σε 3550 μαθητές και 221 σχολεία ξεχώρισαν μαθητές των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού που έλαβαν μέρος στο φετινό διαγωνισμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με θέμα «Υδάτινες Ιστορίες». Πρόκειται για την Αγάπη Αυγουστινιάτου, μαθήτρια των ΕΡΤΕΚΟ Σχιστού που απέσπασε το 3ο ατομικό βραβείο ζωγραφικής- κολάζ.
Στον ίδιο διαγωνισμό βραβεύτηκαν και οι μαθητές του ΕΠΑΛ & 6ου ΣΕΚ Κορυδαλλού Νικολέττα Προνοίτη και Ευφροσύνη Χάνδακα που κέρδισαν το 1ο ομαδικό βραβείο ζωγραφικής-κολάζ και Κωνταντίνος Μπάκας, Τίτος Μωϋσίδης και Ιωάννης Φραγκούλης που απέσπασαν το 3ο βραβείο στην ίδια κατηγορία.
erteko-mesogeios-sos01Τα συγχαρητήρια τους στα παιδιά και στα σχολεία τους εξέφρασαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Γιώργος Μακρυνός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που τα ΕΡΤΕΚΟ Σχιστού βραβεύονται στον διαγωνισμό.

* Στις φωτογραφίες το έργο της Αγάπης Αυγουστινιάτου και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Λαμπρινή Μάνου με την Αγάπη και την αδελφή της Ιωάννα που είχε βραβευθεί πέρυσι στον ίδιο διαγωνισμό.

«Λίγο χρώμα σε φόντο γκρίζο…» Έκθεση Φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο

Wednesday, 20 April 2011

tsigasΗ πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Τσίγκα παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού από τις 10 έως τις 27 Μάιου 2011. Στην έκθεση αυτή, η χρωματική αντίστιξη του γκρίζου και του χρώματος, οδηγεί με σχεδόν αφηγηματικό τρόπο, σε μια συναισθηματική αντίθεση, όπου, σε αυτό το παιχνίδι των εναλλασσόμενων συναισθημάτων, το γκρι, το σκοτάδι της μοναξιάς, μετατρέπεται σε ημίφως μιας σκιάς και από εκεί, το σημείο αναφοράς γίνεται πιο φωτεινό και διαυγές, με κορεσμένο χρώμα και ολοκληρωμένα συναισθήματα. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται, είναι εικόνες, που αφηγούνται στιγμές. Μικρές στιγμές που όλα τα χωρούν. Άνθρωποι μονάχοι, με παρέα, βάρκες, φθορά ύλης, τοπία, ΓΚΡΙΖΟ, ΧΡΩΜΑ. Όλα υπάρχουν, γιατί το γκρίζο με το χρώμα γράφεται με φως. Μόνο που το φόντο είναι γκρίζο με λίγο χρώμα….

Σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη
Ο Γιώργος Τσίγκας ζει και εργάζεται στον Κορυδαλλό ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, στο 8ο Γυμνάσιο. Ασχολείται ενεργά με τη φωτογραφία από το 1998.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Τρίο Alpha στον Κορυδαλλό

Thursday, 07 April 2011

mousikosparadeisosafisaΤο Πνευματικό Κέντρο και το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας, διοργανώνουν συναυλία του Τρίο Alpha, κορυφαίου μουσικού συνόλου της Δανίας, στο Σινέ Παράδεισος (Αγίου Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός) την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011, ώρα 8.30 μ.μ.
Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο της σειράς των διεθνών μουσικών εκδηλώσεων "Μουσικός Παράδεισος".
Το Τρίο Alpha αποτελείται από τρεις διακεκριμένους διεθνώς σολίστ, την Bolette Roed στο μπαρόκ φλάουτο, τον Peter Navarro-Alonso στο σαξόφωνο και τον David Hildebrandt στα κρουστά. Το ρεπερτόριο του Τρίο Alpha είναι μοναδικά πρωτότυπο και πλούσιο, με έργα από διάφορες εθνικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο, μεσαιωνική μουσική, ηλεκτροακουστική μουσική, σύγχρονα έργα, πολλά γραμμένα από γνωστούς συνθέτες για το σύνολο. Το σύνολο έχει έντονη συναυλιακή δραστηριότητα στην Ευρώπη και την Αμερική, δισκογραφική δραστηριότητα και έχει πάρει διεθνή βραβεία. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει την Σουίτα Κλέτσμερ και την Σουηδική Σουίτα, από τις συνθέσεις "Alpha World" του συνόλου που βασίζονται σε παραδοσιακή μουσική, και έργα των Bach και Per Nørgård.

Είσοδος Ελεύθερη