Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2011

Friday, 05 August 2011

politistikos_septembris_olo547x391

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Καλλιτεχνικές Σχολές Δήμου Κορυδαλλού: Εκδηλώσεις 2011

Monday, 06 June 2011

etisies_kallitexnikes_ekdilwseisΕικαστικά, μουσική, θεατρικό παιχνίδι, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, συνθέτουν το μεγάλο ψηφιδωτό των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των Σχολών του τομέα πολιτισμού του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού, που πραγματοποιούνται από την Τρίτη 7 Ιουνίου έως το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011.
Τα ΕΡ.ΤΕ.ΚΟ, το Δημοτικό Ωδείο, οι Σχολές Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών και το τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού παρουσιάζουν τις ετήσιες δραστηριότητες των σπουδαστών τους σε σειρά εκδηλώσεων αποδεικνύοντας για μια ακόμα χρονιά το υψηλό επίπεδο των Καλλιτεχνικών Σχολών του Δήμου Κορυδαλλού.
Η επιτυχημένη λειτουργία τους αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός στον Κορυδαλλό αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνικής ζωής και σταθερό σημείο αναφοράς και έκφρασης εκατοντάδων πολιτών κάθε ηλικίας. Ολοκληρώνουν δε το δίκτυο δράσεων του Δήμου, που περιλαμβάνει: επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και θέατρα, οι θεατρικές ομάδες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις υψηλής ποιότητας, κινηματογράφος αξιώσεων, φεστιβάλ, καθώς και πολιτιστικές δραστηριότητες στα σχολεία της πόλης.
Μετά την ανακαίνιση των χώρων, τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων, την αυστηρή επιλογή του διδακτικού προσωπικού και τα προσιτά δίδακτρα, τα Εργαστήρια και οι Σχολές του Δήμου έχουν σημειώσει θεαματική αύξηση εγγραφών, δίνοντας νέα πνοή στη λειτουργία τους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Διαβάστε περισσότερα...

Τριήμερο αφιέρωμα στο Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο στο "Σινέ Παράδεισος"

Monday, 30 May 2011

Με τρεις νέες ελληνικές ταινίες και τρεις σημαντικούς σκηνοθέτες συνεχίζονται τα αφιερώματα στο θερινό «Σινέ Παράδεισος» που άνοιξε αυλαία την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά τις «Βραδιές Πρεμιέρας» και το διήμερο αφιέρωμα στον αξέχαστο Θανάση Βέγγο, από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου ο Στράτος Τζίτζης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Λάκης Παπαστάθης μαζί με την ηθοποιό Έφη Λογγίνου και τον συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου είναι προσκεκλημένοι στην «αυλή» του Παράδεισου για να παρουσιάσουν το έργο τους και να συζητήσουν με το κοινό.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Δευτέρα 30 Μαϊου, 21:00
45-Tetragonika-Poster«45 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ» του Στράτου Τζίτζη με τους Έφη Λογγίνου, Ράνια Οικονομίδου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Αντίνοο Αλμπάνη.

Η σχέση χρήματος - ελευθερίας μέσα από τα μάτια μιας 23χρονης είναι η θεματική της εξαιρετικά επίκαιρης, λόγω της οικονομικής κρίσης, νέας ταινίας του Στράτου Τζίτζη. Στη σημερινή εποχή οικονομικής ανασφάλειας, όπου οι νέοι δεν τολμούν να αποχωριστούν το πατρικό τους, η Χριστίνα, που εργάζεται ως πωλήτρια στο Κολωνάκι, αποφασίζει να πιάσει σπίτι μόνη, για να βρει τον εαυτό της, μακριά από την υπερπροστατευτική φροντίδα της μητέρας της και τις παρέες της από το Λύκειο που πλέον της φαίνονται λίγες και χωρίς προοπτική. Υπερβαίνοντας τις οικονομικές δυνατότητες που της προσφέρει ο μισθός της πωλήτριας, νοικιάζει ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικών σε τιμή ευκαιρίας κάπου στην Αχαρνών, σε μια περιοχή απλησίαστη από Έλληνες, γεμάτη από ξένους.

Διαβάστε περισσότερα...

Ένας άνθρωπος παντός καιρού: Διήμερο αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο

Wednesday, 25 May 2011

στο «Σινέ Παράδεισος» από τον Δήμο Κορυδαλλού και την Κινηματογραφική Λέσχη

Προσκεκλημένοι:  Παντελής Βούλγαρης- Ντίνος Κατσουρίδης- Γιάννης Σολδάτος

thanasis_veggosΜε ένα διήμερο φεστιβάλ και αγαπημένες ταινίες ο Δήμος Κορυδαλλού και ο «Σινέ Παράδεισος» τιμούν τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Θανάση Βέγγο το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου. Για τον Κορυδαλλό που είχε την τιμή και την τύχη να είναι η μοναδική πόλη στη χώρα που έδωσε το όνομα του στο Δημοτικό της Θέατρο πριν από εννέα χρόνια, ο αγαπημένος Θανάσης θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στις καρδιές όλων.
Προσκεκλημένοι του φεστιβάλ είναι τρεις από τους στενότερους συνεργάτες του, ο Παντελής Βούλγαρης, Ντίνος Κατσουρίδης και Γιάννης Σολδάτος, οι οποίοι θα συζητήσουν με το κοινό.
Στη διάρκεια του διημέρου θα προβληθούν τρεις αντιπροσωπευτικές ταινίες της πορείας του Θανάσης Βέγγου: «Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη (1991), «Τι έκανες στον Πόλεμο Θανάση» του Ντίνου Κατσουρίδη (1971) και «Βοήθεια! Ο Βέγγος Φανερός Πράκτωρ 000» του ίδιου του Θανάση Βέγγου (1967), καθώς και η ταινία του Γιάννη Σολδάτου για τον πολυαγαπημένο κωμικό «Ένας άνθρωπος παντός καιρού» (2004) που επιχειρεί μια σφαιρική καταγραφή του φαινομένου Βέγγος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Διαβάστε περισσότερα...