Μεγάλο αφιέρωμα στον Claude Debussy από το Δημοτικό Ωδείο

Thursday, 29 November 2012

150 χρόνια από την γέννηση του συνθέτη

ΑΙΘΟΥΣΑ “ΠΛΕΙΑΔΕΣ”, ΠNEYMATIKO ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΜΠΟΣΙΟ-ΗΜΕΡΙΔΑ “Debussy: έργο, καινοτομία και επίδραση”
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 3.00 μ.μ.

debussyΔιοργάνωση: Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Debussy: ο πρωτοπόρος Γάλλος συνθέτης που αλλάζει την ιστορία και την εξέλιξη της μουσικής.

Θέματα του Συμποσίου: ανάλυση του έργου, ιστορικό και αισθητικό περιβάλλον, επίδραση του Debussy στη μουσική του 20ού αιώνα ώς τους σύγχρονους συνθέτες, σχέση και επίδραση του Debussy στην ελληνική μουσική, η σχέση Σεφέρη και Debussy, ελληνική θεματολογία στο έργο του Debussy, επίδραση του Debussy στη τζαζ.

Εισηγητές: Αντώνης Αντωνόπουλος, Γιώργος Βλαστός, Θανάσης Ζέρβας, Γιώργος Ζερβός, Ξένια Θεοδωρίδου, Νίκος Μαλιάρας, Μαρία Ντούρου, Πολίνα Ταμπακάκη, Θανάσης Τρικούπης, Νίκος Χριστοδούλου, Ολυμπία Φράγκου-Ψυχοπαίδη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 9.00 μ.μ.

Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Debussy.
Νίκος Νικόπουλος, φλάουτο – Γωγώ Ξαγαρά, άρπα

ΕΚΘΕΣΗ “Claude Debussy: ο άνθρωπος και ο καλλιτέχνης”
1 - 8 Δεκεμβρίου 2012

debussy_photo_exhibition

Διαβάστε περισσότερα...

Τα παιδιά πάνε σινεμά

Thursday, 22 November 2012

asterix-paradeisos_530

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ CINEMA - ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με νέες δράσεις συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο Δήμο Κορυδαλλού. Μετά τις παραστάσεις Καραγκιόζη και τις Θεατρικές Παραστάσεις με Ελεύθερη Είσοδο και εναλλακτικό εισιτήριο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (οι οποίες συνεχίζονται στις σκηνές «Γκαράζ» και «Πλειάδες»), οι μαθητές του Κορυδαλλού Στηρί-ΖΟΥΝ τους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την φτώχεια. Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου παρακολουθούν σε πρώτη προβολή την ταινία «Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ Ο ΟΒΕΛΙΞ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ» με εισιτήριο 2€ και το 0,5€ του κάθε εισιτηρίου το προσφέρουν για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης του Προγράμματος Στηρί-ΖΩ του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης επισήμανε την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου να δημιουργήσουν Τράπεζα Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης. «Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς παιδιά και μεγάλους να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, πολλές φορές από το υστέρημά τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Θεατρικές παραστάσεις - Πρόγραμμα Στηρί(ΖΩ) - Πολιτισμός Αλληλεγγύης

Thursday, 01 November 2012

theatrikes_parastaseis_new

Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Θεοδωράκη

Monday, 08 October 2012

zografiki_maria_theodoraki_530

Διαβάστε περισσότερα...