"Θεοτόκος: Λόγος + Εικόνα"

Tuesday, 26 April 2016

 Θεοτόκος

Η εκδήλωση "Θεοτόκος: Λόγος + Εικόνα" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, ώρα 7.00 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο Cine Παράδεισος.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των χορωδών Γιώργου Ζουγανέλη Θεολόγου - Ιεροψάλτη, Διευθυντή ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού και Ελένης Ντούσα.

 Θεοτόκος

Συμμετείχαν: • Βυζαντινός Χορός Ι. Ν. Αγία Τριάδας Πετρουπόλεως, Διεύθυνση: Θωμάς Κραβαρίτης • Μικτή Τετράφωνη Χορωδία Δήμου Κορυδαλλού & Παιδική Χορωδία Κιβωτού του Κόσμου, Διεύθυνση: Έλενα Κασάροβα, Πιάνο: Θοδωρής Ιωσηφίδης • Χορευτική Ομάδα Ι. Ν. Αγία Τριάδας Πετρουπόλεως, Διδασκαλία: Δημήτρης Τσισκάκης • Θεατρική Ομάδα Δήμου Κορυδαλλού, Διδασκαλία: Μπάμπης Κλαλιώτης • Κείμενα – Συντονισμός: Ελένη Λιντζαροπούλου, Μαρία Σκηνίτη Φιλική συμμετοχή: Ελένη Τζώρτζη

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα...

Αφιέρωμα της Θεατρικής Ομάδας Κορυδαλλού στους Ν. Άσιμο, Κ. Γώγου, Π. Σιδηρόπουλο - Φωτογραφίες

Thursday, 21 April 2016

Η Θεατρική Ομάδα Κορυδαλλού συνεχίζοντας τα αφιερώματα σε ποιητές και μουσικού δημιουργούς, πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Απριλίου εκδήλωση αφιερωμένη στους «καταραμένους» ποιητές της πλατείας ή κατά άλλους Αγίους των Εξαρχείων. Οι στίχοι και η μουσική των απόντων Νικόλα Άσιμου, Κατερίνας Γώγου και Παύλο Σιδηρόπουλο.

Άγιοι των Εξαρχειων

Ήταν μια μυσταγωγική βραδιά στην υπόγεια σκηνή "Γκαράζ" του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Μπάμπη Κλαλιώτη και μουσική ερμηνεία των Μαριλού Ιστορίου, Χρυσόστομου Καραντωνίου, Ζωής Μαργαρίτη, Πάνου Παπαϊωάννου, Μιχάλη Σαντοριναίου, Νίκου Χατζηστεφάνου.

Άγιοι των Εξαρχειων

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση-παράσταση

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Thursday, 21 April 2016

Ολοκληρώνονται σήμερα οι δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού. Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις του εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα "ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΪΟΣ 2016"

Wednesday, 20 April 2016

O Δήμος Κορυδαλού και ο Πολιτιστικός Τομέας συνεχίζουν τις θεατρικές επισκέψεις στις καλύτερες παραστάσεις και τον Μάιο."

παμε θεατρο Μάιος

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το πλήρες πρόγραμμα "ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΪΟΣ 2016"

Διαβάστε περισσότερα...

Eκδήλωση "ΘΕΟΤΟΚΟΣ" - Εικόνα + Λόγος

Tuesday, 19 April 2016

Θεοτόκος

«Βαδίζοντας προς την Μ. Εβδομάδα, ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην Θεοτόκο.

Παρασκευή 22/4, 2016 και ώρα 19:00 στο δημοτικό κινηματογράφο "Σινέ Παράδεισος"

Συμμετέχει η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου, η Παιδική Χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου, ο Βυζαντινός Χορός και η Χορευτική Ομάδα της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως.

Κείμενα διαβάζουν μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Κορυδαλλού. Φιλική Συμμετοχή η ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη. Επιμέλεια εκδήλωσης - κείμενα: Ελένη ΛΙντζαροπούλου, Μαρία Σκηνίτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην μνήμη των πρόσφατα εκλιπόντων χορωδών, Γιώργου Ζουγανέλη, Θεολόγου, Ιεροψάλτη, Διευθυντή ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού και Ελένης Ντούσα, εκ των αρχαιοτέρων μελών της Χορωδίας.

Δημοτικός κινηματογράφος "Σινέ Παράδεισος" - Αγ.Γεωργίου και Ζάππα 4, Κορυδαλλός

«Οι καταραμένοι ποιητές της πλατείας» στο θεατρο "Γκαράζ"

Saturday, 16 April 2016

Δράσεις φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Wednesday, 23 March 2016

δημοτικη βιβλιοθηκη

Δράσεις φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Με σύνθημα «Η φιλαναγνωσία θέλει προπόνηση» η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού, στα πλαίσια του εορτασμού της 2ας Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, εγκαινιάζει μια νέα δραστηριότητα, που απευθύνεται σε όσα παιδιά αγαπούν το βιβλίο και θέλουν να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτό.

Η έναρξη των δράσεων φιλαναγνωσίας ξεκινούν το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 με εργαστήρια εικαστικής δημιουργίας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός. Από τις 10.00 π.μ έως τις 12.00 το μεσημέρι, η καλεσμένη συγγραφέας Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση, θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήματα των παιδιών, όπως: «Πώς γράφεται ένα βιβλίο; Πώς κατασκευάζεται; ή Πώς γίνεται παιχνίδι;».

Στόχος: η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της δημιουργικής γραφής, της συμπλήρωσης μιας ιστορίας μέσα σε ένα δομημένο πλαίσιο, της αυτοπεποίθησης για παρουσίαση των ιδεών και των απόψεων, αλλά και πώς μέσα από παιχνίδια με τις λέξεις και τις αισθήσεις, τα παιδιά θα γνωρίσουν ένα βιβλίο με ένα διαφορετικό και άκρως διασκεδαστικό τρόπο.

Τηλέφωνο συμμετοχής 210-4965784. Προτεινόμενες ηλικίες 9-12 ετών. (Φωτό αρχείου, από δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη)

Καρναβαλοτρέλα Κορυδαλλού

Thursday, 03 March 2016

karnavalotrela

Καρναβαλοτρέλα Κορυδαλλού: 5, 6 & 11, 12, 13 Μαρτίου εκδηλώσεις χαράς για μικρούς και μεγάλους 12 Μαρτίου, 8 μ.μ συναυλία με τον Stan στην πλατεία Μέμου.

Θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια, μουσική, χορός δίνουν το σύνθημα για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κορυδαλλού με τίτλο «Καρναβαλοτρέλα 2016» που διοργανώνονται και φέτος σε συνεργασία με το Σινέ Παράδεισος.

Οι εκδηλώσεις, που ξεκινούν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 4.00 μ.μ. στο Σινέ Παράδεισος, περιλαμβάνουν ένα μοναδικό αποκριάτικο υπερθέαμα για παιδιά. Διαδραστικές Καρναβαλικές θεατρικές Παραστάσεις, παραστάσεις Καραγκιόζη και Μαριονέτας, διαγωνισμό καραόκε, face painting, ανιματέρ, xορό, φουσκωτά παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς μας φίλους να ξεφαντώσουν και να χαρούν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο 5 Μαρτίου, σε δυο μοναδικές παραστάσεις τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα αποκριάτικο υπερθέαμα για παιδιά. Επιχείρηση: Χαμένη Σερπαντίνα σε 2 μοναδικές παραστάσεις στις 16.00 και στις 17.45. Μια παλαβή διαδραστική θεατρική παράσταση και μια αποκριάτικη παράσταση θεάτρου Σκιών μαζί, ανεβάζουν την διάθεση και μας βάζουν στο τρελό κλίμα της αποκριάς!

Επιχείρηση Χαμένη Σερπαντίνα. Μεγάλη αναταραχή έχει ξεσπάσει στην Αποκριλανδη. Φήμες μιλούν για επικείμενο χαρτο-πόλεμο ανάμεσα στη χώρα και στη γειτονική Κομφετία. Αιτία; χάθηκε η μεγάλη σερπαντίνα και κινδυνεύουμε να κάνουμε άχρωμες αποκριές. Βοηθήστε τον επιθεωρητή Αποκριόπουλο και όλο το κόμφε - team να λύσουν το μεγάλο μυστήριο και να σώσουν το καρναβάλι...!

Το Καρναβάλι του Καραγκιόζη: O Καραγκιόζης ο αγαπημένος ήρωας του θεάτρου Σκιών προσπαθεί να σώσει το Καρναβάλι και να δώσει ξανά χαρά στον κόσμο που περιμένει να χορέψει και να διασκεδάσει..!

Η είσοδος είναι ελεύθερη με ειδικές προσκλήσεις οι οποίες θα διανεμηθούν από τον Δήμο Κορυδαλλού, το Σινέ Παράδεισος και από την σελίδα του Σινέ Παράδεισος / Τα Παιδιά Πάνε Σινεμά.


Πληροφορίες και κρατήσεις στις θεατρικές παραστάσεις: 2104960955 (18.00- 22.00).

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΓΚΑΡΑΖ"

Monday, 29 February 2016

Ο ΔΡΑΚΟΣ

Συνεχίζονται και τον Μάρτιο παραστάσεις στο θέατρο Γκαράζ (Θεατρική Σκηνή Γκαράζ, Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών.) από τις θεατρικές ομάδες του Κορυδαλλού.

Τρεις θεατρικές παραστάσεις φιλοξενεί τον Μάρτιο η θεατρική σκηνή «Γκαράζ», που βρίσκεται στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σαββατοκύριακα, το Θεατρικό Σπουδαστήρι και η Θεατρική Ομάδα του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, καθώς και το Ιωνικό Θέατρο παρουσιάζουν τις παραγωγές του στην υπόγεια σκηνή του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου, στοχεύοντας να φέρουν κοντά το θεατρόφιλο κοινό στις αξιόλογες προσπάθειες του ερασιτεχνικού θεάτρου της πόλης.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη.


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

Διαβάστε περισσότερα...