Σάββατο 18/2 - 25ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Monday, 13 February 2017

Σκακι

Κάντε κλικ στην πρόσκληση για μεγέθυνση

Αιμοδοσία: πράξη ελπίδας, μήνυμα ζωής - Δευτέρα 13 & Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού

Wednesday, 08 February 2017

αιμοδοσία

H Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει μια ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, 4 το απόγευμα έως 8 το βράδυ και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου.

Το να δώσουμε αίμα είναι πολύ απλό και ανώδυνο. Η αξία όμως της προσφοράς είναι ανεκτίμητη. Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς έχουν μια κοινή ανάγκη. Την ανάγκη για αίμα. Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι η μοναδική λύση, είναι δώρο ζωής, που μπορεί ο καθένας να προσφέρει στον συνάνθρωπο του.

Στηρίζοντας την Τράπεζας Αίματος του Δήμου Κορυδαλλού, δίνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας κι ελάχιστο από το αίμα μας, γινόμαστε κάτι σημαντικότερο από εθελοντές αιμοδότες: γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Το αίμα που προσφέρουμε εξετάζεται, διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πλάσμα που θα μεταγγισθούν σε τρείς διαφορετικούς ασθενείς, ανάλογα με το συστατικό που χρειάζονται για τη θεραπεία τους.

Συγκίνηση στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Θανοπούλου «Λαβύρινθος Μνήμη»

Friday, 03 February 2017

πλειαδες

Σε μια ξεχωριστή «εναλλακτική» εκδήλωση, με ποίηση, μουσική, ζωγραφική και ομιλίες εξελίχθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Λαβύρινθος μνήμη» της Κατερίνας Θανοπούλου, εκπαιδευτικού και περιφερειακής συμβούλου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στην υπόγεια θεατρική σκηνή «Γκαράζ» του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Τετάρτης, 1η Φεβρουαρίου.

Ομιλητές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο πανεπιστημιακός και μέλος της ΔΕ του ΕΑΠ Αντώνης Λιοναράκης και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης. Την παρουσίαση συντόνισε ο Γιώργος Μακρυνός, πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου, ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση σε συνεργασία με τις «Εκδόσεις Άπαρσις». Ποιήματα διάβασαν η Αθηνά Παππά, ηθοποιός/σκηνοθέτης, η Ελένη Λιντζαροπούλου, ποιήτρια, τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Κορυδαλλού Μαριλού Ιστορίου, Ζωή Μαργαρίτη, Πασχαλία Ζαπάλτα και Ιωάννα Παπασαρρή, η σκηνοθέτης Αγγελική Κασόλα/ Ομάδα Πείραγμα και η συγκλονιστική Χριστίνα Τούμπα, ηθοποιός από την Ομάδα Θέαμα και μέλος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία. Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά οι Στέλλα Καρύδα, Στέλιος Καρύδας και Δημήτρης Ρέππας με μελοποιημένη ποίηση και τραγούδια, ενώ η Ανδρονίκη Ξανθοπούλου έκανε τη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Συγκινητική, πολυσυλλεκτική και ενωτική η βραδιά, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από τον Κορυδαλλό και τον ευρύτερο Πειραιά, εκπροσώπους της βουλής, της αυτοδιοίκησης, του καλλιτεχνικού κόσμου, εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων. Ανάμεσα τους, η βουλευτής Εύη Καρακώστα, οι Δήμαρχοι Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. Επίσης, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Λιλίκα Βασιλάκου, Μαρία Γιαννακάκη, Κατερίνα Κρητικού, Ειρήνη Μεταξά, Άννα Παπαδημητρίου- Τσάτσου, Βούλα Τουτουντζή, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η δημοτική σύμβουλος- επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάμε Αλλιώς» Καίτη Κυλάκου, η Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Λαμπρινή Μάνου, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων της περιοχής, καθώς και εργαζόμενοι και στελέχη διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής.

Συγκινητική, πολυσυλλεκτική και ενωτική η βραδιά, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από τον Κορυδαλλό και τον ευρύτερο Πειραιά, εκπροσώπους της βουλής, της αυτοδιοίκησης, του καλλιτεχνικού κόσμου, εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων. Ανάμεσα τους, η βουλευτής Εύη Καρακώστα, οι Δήμαρχοι Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. Επίσης, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Λιλίκα Βασιλάκου, Μαρία Γιαννακάκη, Κατερίνα Κρητικού, Ειρήνη Μεταξά, Άννα Παπαδημητρίου- Τσάτσου, Βούλα Τουτουντζή, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η δημοτική σύμβουλος- επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάμε Αλλιώς» Καίτη Κυλάκου, η Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Λαμπρινή Μάνου, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων της περιοχής, καθώς και εργαζόμενοι και στελέχη διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής.

πλειαδες

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής «Λαβύρινθος Μνήμη» της Κατερίνας Θανοπούλου

Friday, 27 January 2017

Ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού και οι εκδόσεις Άπαρσις σας προσκαλούν, την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στις 19.00μ.μ., στο Πνευματικό κέντρο του Δ. Κορυδαλλού,στο θεατρικό χώρο του υπόγειου "Γκαράζ" στην γενέθλια παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Θανοπούλου «Λαβύρινθος Μνήμη».

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής

Kάντε κλικ πάνω στην πρόσκληση και διαβάστε περισσότερα σε μεγέθυνση

Διαβάστε περισσότερα...

90 Χρόνια Προοδευτική Νεολαία -Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Tuesday, 17 January 2017

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/1 στις 19:30 στην αίθουσα "Πλειάδες" στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού - Kάντε κλικ πάνω στην πρόσκληση και διαβάστε περισσότερα σε μεγέθυνση

90 Χρόνια Προοδευτική Νεολαία

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Friday, 23 December 2016

Καλες γιορτες

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: "ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ"

Monday, 19 December 2016

Θεατρο

Η Θεατρική μας ομάδα επιστρέφει προπαραμονή Χριστουγέννων με το κλασσικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα" σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη. Ένα παραμύθι με πολύ γέλιο και σοφά διδάγματα για τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους. Πρόκειται για έναν βασιλιά, που το πάθος του για υλικά αγαθά, αλλά και για πανάκριβα και όμορφα ρούχα, τον έχει κάνει να μην ενδιαφέρεται για τον λαό του και να τον παραμελεί. Όταν κάποια στιγμή πέφτει στην παγίδα του ίδιου του του πάθους. Κάποιοι πονηροί υφαντές παρουσιάζονται με σκοπό να του υφάνουν μαγικά υφάσματα που έχουν μια μυστική ιδιότητα. Στην απάτη γίνονται συνένοχοι τελικά όλοι οι αυλικοί και υπηρέτες του παλατιού.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 23/12 στις 18:30 στην αίθουσα "Πλειάδες", του Πνευματικού Κεντρου "Μελίνα Μερκούρη - ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης - Διασκευή: Γιώργος Φραντζεσκάκης

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση και τους συντελεστές

Διαβάστε περισσότερα...

"ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ 2017" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Monday, 19 December 2016

Πάμε θεατρο

Οι παραστάσεις του "Πάμε Θέατρο" του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού ξεκίνησαν για τη νέα χρονιά.

Κάντε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο και κάντε download το προγραμμα με όλες τις παραστάσεις και τις πληροφορίες σε μεγέθυνση.

Παμε Θεατρο-Πρόγραμμα Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017

"ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Tuesday, 15 November 2016

Πάμε θεατρο

Οι παραστάσεις του "Πάμε Θέατρο" του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού ξεκίνησαν για τη νέα σεζόν. Δείτε το Πρόγραμμα του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου

Κάντε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο και κάντε download το προγραμμα με όλες τις παραστάσεις και τις πληροφορίες σε μεγέθυνση.

Παμε Θεατρο-Πρόγραμμα Νοεμβριος-Δεκέμβριος 2016

Λόγω αναβολής της ημερομηνίας της παράστασης "ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ" για τις 15/12/2016, αλλάζει το πρόγραμμα και στις 1/12/2016 θα έχουμε την παράσταση "ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΙΠΝΟ".

«Ο Κύκλος των μάταιων Πράξεων» στον Κορυδαλλό

Friday, 11 November 2016

Θεατρο2016

Η παράσταση ιστορικής μνήμης για τη ζωή και τον θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζιόκα, έρχεται στον Κορυδαλλό, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, παραμονή της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 8 μ.μ, στην αίθουσα Πλειάδες του Πνευματικού Κέντρου (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης) και ανεβαίνει υπό την αιγίδα του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση και τους συντελεστές

Διαβάστε περισσότερα...

Αιμοδοσία: πράξη ελπίδας, μήνυμα ζωής Τετάρτη 9 & Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού

Thursday, 03 November 2016

Αιμοδοσία

H Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει μια ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, 4 το απόγευμα έως 8 το βράδυ και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, 9 το πρωί έως 1.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ισόγειο Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη.

Το να δώσεις αίμα είναι πολύ απλό και ανώδυνο. Η αξία όμως της προσφοράς είναι ανεκτίμητη. Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς έχουν μια κοινή ανάγκη. Την ανάγκη για αίμα. Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι η μοναδική λύση, είναι δώρο ζωής, που μπορεί ο καθέ-νας από μας να προσφέρει στον συνάνθρωπο του.


Στηρίζοντας την Τράπεζας Αίματος του Δήμου Κορυδαλλού, δίνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας κι ελάχιστο από το αίμα μας, γινόμαστε κάτι σημαντικότερο από εθελοντές αιμοδότες: γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Το αίμα που προσφέρεις εξετάζεται, διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και πλάσμα που θα μεταγγισθούν σε τρείς διαφορετικούς ασθενείς ανάλογα με το συστατικό που χρειάζονται για τη θεραπεία τους.

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 34 - 44 από 230