Τετάρτη 25/4 - Παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Σορώτου Η Ελιά

Thursday, 19 April 2018

Το βιβλίο της Στέλλας Σορώτου: Η Ελιά παρουσιάζουν ο Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού και οι Εκδόσεις «DIDAS Art & Language Centre», την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη». Για το βιβλίο, μαζί με την συγγραφέα, θα μιλήσει η Αρχοντία Παπαδοπούλου, ιστορικός - συγγραφέας. Συμμετέχει η Χορωδία Δήμου Κορυδαλλού σε μουσική διεύθυνση Έλενας Κασάροβα, καθώς και μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

«Η Ελιά είναι ένα αιώνιο σύμβολο» τους έλεγε, «που έχει τη ρίζα του σ’ ένα μοναχικό κι απογοητευμένο δέντρο, γεμάτο καρπούς. Στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς που περνάει η ανθρωπότητα, παίρνω το σπόρο του και τον πολλαπλασιάζω, πετώντας τον πάνω από πόλεις και χωριά, αυτοκινητόδρομους και σιδηρογραμμές, πολυκατοικίες και ουρανοξύστες, εργοστάσια και μεταλλεία, πάνω από ψυχρούς κι αδιάφορους ανθρώπους, πάνω από όπου δεν φυτρώνει, για να φυτρώσει!» (από το οπισθόφυλλο)

Η Στέλλα Σορώτου είναι εκπαιδευτικός. Εργάστηκε με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη Δημόσια Εκπαίδευση και ως αποσπασμένη στο εξωτερικό, στα Αυστραλιανά Σχολεία δικαιοδοσίας του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ. Λειτούργησε εργαστήρια ζωγραφικής με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποίησε εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις με αντιπολεμικά θέματα και για την προστασία του περιβάλλοντος, σε σενάρια και σκηνοθεσία δικά της. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από τη Μυθολογία, την Αρχαιότητα, την Ελληνική Φύση, τη Μετανάστευση κι από τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Ζει στην Αυστραλία και συγγράφει βιβλία με μύθους για μικρά και «μεγάλα» παιδιά, ζωγραφίζοντας με λέξεις και εικόνες τη ζωή.

Κάντε κλικ στην πρόσκληση και διαβάστε σε μεγέθυνση.