Ο «Μορμόλης», παιδική παράσταση από το Θεατρικό Σπουδαστήρι Δήμου Κορυδαλλού

Thursday, 06 April 2017

O MOΡΜΟΛΗΣ

"Ο Μορμόλης", η παιδική παράσταση του Ράινερ Χάχφελντ σε μετάφραση Παναγιώτη Σκούφη και σκηνοθεσία Τάκη Λιατζιβίρη, παρουσιάζεται από το Θεατρικό Σπουδαστήρι του Δήμου Κορυδαλλού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο 8 Απριλίου και θα συνεχιστεί από την Κυριακή 24 Απριλίου και κάθε Κυριακή στις 6 το απόγευμα.

Η υπόθεση: Τί θα ήταν ο κόσμος δίχως την φαντασία των παιδιών; Άδειος, χωρίς πιθανότητα εξέλιξης. Κε-νός από νέες ιδέες. Θα ήταν- ίσως- ένα άδειο κουτί. Ένα άδειο ξύλινο κουτί. Μα, για στάσου... Πόσο άδειο μπορεί πραγματικά να είναι ένα άδειο κουτί όταν το αγγίζει η φαντασία των παι-διών; Όταν του δίνει όνομα και νόημα; Ο Μορμόλης θα μπορούσε να είναι ένα παραμύθι, αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε να είναι μια παιδική ιστορία, αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε να είναι η ζωή μας, ή μέρος αυτής. Αλλά ούτε κι αυτό είναι. Διότι, ο Μορμόλης είναι ο Μορμόλης! Επι-βάλλεται και ανατρέπει. Γίνεται στοιχειό, γίνεται ήρωας. Μα πάνω από όλα γίνεται ιδέα. Κι από μια ιδέα ξεκινούν όλα, σωστά; Λοιπόν... Ας παίξουμε!

Πρεμιέρα Σάββατο 8 Απριλίου, Πνευματικό Κέντρο/ αίθουσα Πλειάδες- Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τους συντελεστές της παράστασης

Συντελεστές Χορογραφίες: Αφροδίτη Καλαφάτη, μουσική επιμέλεια: Κωστής Αλέξης, σκηνικά/κοστούμια: Δήμητρα Παπαδημητρίου, ζωγραφική σκηνικού: Πασχαλιά Ζαπάλτα, αφίσα /πρόγραμμα: Δήμητρα Παπαδημητρίου. Ευχαριστούμε τον κύριο Νικόλα Ιωσηφίδη για την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθεια του στην κατασκευή των σκηνικών.

Παίζουν: Μάντα: Βάσια Ακαρέπη- Δήμητρα Παπαδημητρίου- Νίκη Πολυγένη Ρίκης: Ελίνα Αναστοπούλου- Γεωργία Σταμέλου Θείος: Κώστας Παπανδρέου- Ειρήνη Τσίχλη Θεία: Φωτεινή Αυγερινού- Ανθή Λειβαδά Μπουρίνιας: Αντώνης Κασιμάτης- Ανδρονίκη Μύγια Τεχνικός της τηλεόρασης: Κωνσταντίνα Σαχατίτ Αστυφύλακας: Γιάννης Δήμου- Μανώλης Σαρρής Δήμαρχος: Αντώνης Κασιμάτης- Ανδρονίκη Μύγια Στρατηγός: Γιάννης Δήμου- Λευκή Μοτσοβολέα Υπουργός: Λευκή Μοτσοβολέα- Κωνσταντίνα Σαχατίτ Αφηγητής: Λευκή Μοτσοβολέα Βασιλίας: Κώστας Παπανδρέου- Ειρήνη Τσίχλη Βασιλοπούλα: Βάσια Ακαρέπη- Δήμητρα Παπαδημητρίου- Νίκη Πολυγένη Δράκος: Ανδρονίκη Μύγια- Κωνσταντίνα Σαχατίτ Μάγισα / γριά: Φωτεινή Αυγερινού- Ανθή Λειβαδά Παλικάρι: Γιάννης Δήμου Γκρινιάρης: Αντώνης Κασιμάτης- Ανδρονίκη Μύγια.