Συγκίνηση στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Θανοπούλου «Λαβύρινθος Μνήμη»

Friday, 03 February 2017

πλειαδες

Σε μια ξεχωριστή «εναλλακτική» εκδήλωση, με ποίηση, μουσική, ζωγραφική και ομιλίες εξελίχθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Λαβύρινθος μνήμη» της Κατερίνας Θανοπούλου, εκπαιδευτικού και περιφερειακής συμβούλου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στην υπόγεια θεατρική σκηνή «Γκαράζ» του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Τετάρτης, 1η Φεβρουαρίου.

Ομιλητές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο πανεπιστημιακός και μέλος της ΔΕ του ΕΑΠ Αντώνης Λιοναράκης και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης. Την παρουσίαση συντόνισε ο Γιώργος Μακρυνός, πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου, ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση σε συνεργασία με τις «Εκδόσεις Άπαρσις». Ποιήματα διάβασαν η Αθηνά Παππά, ηθοποιός/σκηνοθέτης, η Ελένη Λιντζαροπούλου, ποιήτρια, τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Κορυδαλλού Μαριλού Ιστορίου, Ζωή Μαργαρίτη, Πασχαλία Ζαπάλτα και Ιωάννα Παπασαρρή, η σκηνοθέτης Αγγελική Κασόλα/ Ομάδα Πείραγμα και η συγκλονιστική Χριστίνα Τούμπα, ηθοποιός από την Ομάδα Θέαμα και μέλος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία. Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά οι Στέλλα Καρύδα, Στέλιος Καρύδας και Δημήτρης Ρέππας με μελοποιημένη ποίηση και τραγούδια, ενώ η Ανδρονίκη Ξανθοπούλου έκανε τη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Συγκινητική, πολυσυλλεκτική και ενωτική η βραδιά, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από τον Κορυδαλλό και τον ευρύτερο Πειραιά, εκπροσώπους της βουλής, της αυτοδιοίκησης, του καλλιτεχνικού κόσμου, εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων. Ανάμεσα τους, η βουλευτής Εύη Καρακώστα, οι Δήμαρχοι Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. Επίσης, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Λιλίκα Βασιλάκου, Μαρία Γιαννακάκη, Κατερίνα Κρητικού, Ειρήνη Μεταξά, Άννα Παπαδημητρίου- Τσάτσου, Βούλα Τουτουντζή, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η δημοτική σύμβουλος- επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάμε Αλλιώς» Καίτη Κυλάκου, η Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Λαμπρινή Μάνου, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων της περιοχής, καθώς και εργαζόμενοι και στελέχη διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής.

Συγκινητική, πολυσυλλεκτική και ενωτική η βραδιά, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από τον Κορυδαλλό και τον ευρύτερο Πειραιά, εκπροσώπους της βουλής, της αυτοδιοίκησης, του καλλιτεχνικού κόσμου, εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων. Ανάμεσα τους, η βουλευτής Εύη Καρακώστα, οι Δήμαρχοι Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. Επίσης, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Λιλίκα Βασιλάκου, Μαρία Γιαννακάκη, Κατερίνα Κρητικού, Ειρήνη Μεταξά, Άννα Παπαδημητρίου- Τσάτσου, Βούλα Τουτουντζή, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η δημοτική σύμβουλος- επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάμε Αλλιώς» Καίτη Κυλάκου, η Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Λαμπρινή Μάνου, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων της περιοχής, καθώς και εργαζόμενοι και στελέχη διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής.

πλειαδες

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση.

πλειαδες

πλειαδες

πλειαδες

πλειαδες

πλειαδες

πλειαδες