Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Thursday, 21 April 2016

Ολοκληρώνονται σήμερα οι δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού. Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις του εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες

Από τις 6 έως τις 21 Απριλίου, στο χώρο της βιβλιοθήκης, στο 5ο και στο 8ο Δημοτικό, υλοποιήθηκαν εφτά δράσεις που απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών. Με τη βοήθεια της εφόρου της Βιβλιοθήκης Μαρίνας Νύκτα, της ζωγράφου Δέσποινας Πανταζή και του σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλου, τα παιδιά προσέγγισαν γνωστά βιβλία με διαφορετικούς και διασκεδαστικούς τρόπους.

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Έφτιαξαν δικές τους ιστορίες, ζωγράφισαν, έκαναν κολάζ, παρουσίασαν απόψεις και ιδέες, γνώρισαν και συζήτησαν πώς ένα βιβλίο γίνεται σενάριο για ταινία. Τα βιβλία που αποτέλεσαν θέματα και αφετηρίες των εκδηλώσεων ήταν «Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία» (Julia Donaldson), «Το Πηγαινέλα στα σύννεφα» (Αλέξης Κυριτσόπουλος), «Μικρή Σάρλοτ, σκηνοθέτις» (Frank Viva), «Ο κήπος του Ματίς» (Samantha Friedman), «Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας» (Peter Sis).