Θεατρική Ομάδα Δήμου Κορυδαλλού - Αριστοφάνη "Λυσιστράτη"

Monday, 04 November 2013

lysistrati_18.09.13

Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού, συνεχίζει τις παραστάσεις της στο σπουδαίο και  αγέραστο έργο του Αριστοφάνη κάθε Παρασκευή στις 9.00 μ.μ. από τις 8/11/2013 ως τις 20/12/2013 στην αίθουσα «Πλειάδες» με Ελεύθερη Είσοδο.

Ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της αρχαίας αττικής κωμωδίας (445-385 π.χ) μας γνωρίζει μέσα από τα έργα του τα ήθη της Αρχαίας Αθήνας και κυρίως τα πολιτικά τεκταινόμενα. Το 411 γράφει την Λυσιστράτη, μια διαμαρτυρία κατά του πολέμου, με πολύ λίγους πολιτικούς υπαινιγμούς σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα του. Ο ποιητής δείχνει ένα αληθινό πανελλήνιο αίσθημα.  Η Αθηναία Λυσιστράτη με βοηθό τη Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ αποφασίζει να χρησιμοποιήσει ένα είδος ερωτικής απεργίας για να τεθεί τέρμα στον Πόλεμο.  Από τα ωραιότερα κομμάτια του έργου είναι ο λόγος της Λυσιστράτης η οποία τονίζει την κοινή τύχη που ενώνει τις αλληλοσπαρασσόμενες Ελληνικές φυλές αλλά και όλες τις γυναίκες που χάνουν άνδρες και γιους στον πόλεμο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΠΑΜΠΗΣ  ΚΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΙΜΙΚΑ ΚΑΠΟΥΛΑ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΥΜΑΤΟΣ - ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΧΙΝΑΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΞΕΝΟΥ
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΟΥΜΑ                           
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΙΤΟΥΛΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΨΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΓΚΟΛΕ, ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΥΛΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΖΙΩΓΟΥ – ΜΠΥΡΟΥ, ΒΙΚΥ ΘΩΜΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΔΑΦΝΗ ΚΑΠΟΥΛΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΤΣΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΟΓΑΡΑ, ΜΑΝΔΑ ΜΑΡΟΥΛΑ, ΖΩΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΙΜΠΑ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΓΩΝΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΪΤΑΡΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΟΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΛΙΑ ΤΣΟΛΙΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΣΚΑΚΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΧΑΛΚΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗ, ΡΟΥΛΑ ΧΡΥΣΑΓΗ