Μια πόλη.. ένας κόσμος σε κίνηση

Monday, 13 September 2010

BEFFOD_175[1]

Ο κόσμος της διαφορετικότητας και της πολιτισμικής συνύπαρξης γιόρτασε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό μας αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» .
Το Πνευματικό Κέντρο διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων με μουσική, χορό, ποικιλία παραδοσιακών χαρακτηριστικών και πρωτοτυπία..

Οι δεκαπέντε μεταναστευτικές κοινότητες της πόλης μας  συνέθεσαν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό εθνοτήτων και στα περίπτερα που στήθηκαν στον προαύλιο χώρο  του θεάτρου, παρουσίασαν οπτικοακουστικό υλικό του τόπου και των  παραδόσεών τους, είδη της λαϊκής τους τέχνης καθώς και γεύσεις της πατρίδας τους.
Τα  πέντε μουσικοχορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν, του γεωργιανού συλλόγου «Καύκασος», οι  Duel Cultural Organisation  από το Μπαγκλαντές, οι Adratica από την Αλβανία, οι Bhangra group από το Πακιστάν και την Ινδία και οι Al Mahaba από τη Συρία και την Ελλάδα, έκλεψαν τις εντυπώσεις, ξεσήκωσαν και συγκίνησαν το κοινό, όχι μόνο με την αυθεντικότητα αλλά και  με τον επαγγελματισμό και την ποιότητα της δουλειάς τους.
Την εκδήλωση «συμπλήρωσε» και η έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Θεοδόση με θέμα την απεικόνιση της ζωής των μεταναστών στην πόλη του Κορυδαλλού. Μιας πόλης, σε κίνηση διαρκούς πολιτιστικής ανάπτυξης.