Βραδιά τιμής στο μεγάλο ηθοποιό Θανάση Βέγγο

Friday, 10 September 2010

veggosΤο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού τίμησε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου το μεγάλο κωμικό μας ηθοποιό Θανάση Βέγγο. Μια βραδιά τιμής στην καλλιτεχνική πορεία αλλά και το ήθος του. Στο δημοτικό μας αμφιθέατρο, που φέρει και το όνομά του, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και όλοι χειροκρότησαν  τον  απλό, τον αγαπημένο, τον ταλαντούχο, τον μοναδικό Θανάση Βέγγο.

Μέσα από το ντοκυμαντέρ του βιογράφου του- και σκηνοθέτη Γιάννη Σολδάτου, « Ενας άνθρωπος παντός καιρού», παρακολουθήσαμε αποσπάσματα από τις ταινίες του, μαρτυρίες και εικόνες από τη ζωή καi την πολιτική δράση του ηθοποιού.

Ο Γιάννης Σολδάτος αναφέρθηκε στην προσωπική του σχέση με το Θανάση Βέγγο, υπογραμμίζοντας περιστατικά τέτοια που αποδείκνυαν την απόλυτη σεμνότητα και διακριτικότητά του.
Ο επιστήθιος φίλος του Ντίνος Κατσουρίδης , μίλησε συγκινημένος τόσο για την προσωπικότητα όσο και το ταλέντο του ηθοποιού.

Ο  Δήμαρχος Κορυδαλλού  κ. Σταύρος Κασιμάτης και η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Λαμπρινή  Μάνου τίμησαν  το Θανάση Βέγγο με αυθεντικό πορτρέτο του ηθοποιού που φιλοτέχνησε μαθητής των Εργαστηρίων Τέχνης της πόλης μας.

Ο μουσικός Γιώργος Καλκάνης και η ορχήστρα του «έντυσαν» τη βραδιά μ΄ ένα  νοσταλγικό μουσικό ταξίδι από τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, τραγούδια των Χατζιδάκι, Πλέσσα, Θεοδωράκη κα. Το κοινό συμμετείχε ενθουσιασμένο και βέβαια όλοι υποκλίθηκαν στο  μεγάλο αυτό κεφάλαιο ζωής και τέχνης που λέγεται Θανάσης Βέγγος.