«Έπεσε η αυλαία» για τη 18η Γιορτή Βιβλίου

Monday, 28 June 2010

Ευχαριστίες από τους βιβλιοπώλες στον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη
για την προσφορά του στον πολιτισμό και στην πόλη

giorti_vivliou-omilia_dimarxou_018_400Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 18η Γιορτή Βιβλίου στον Κορυδαλλό που ήταν αφιερωμένη στον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία.
Στη δεκαήμερη γιορτή, που διοργανώθηκε και φέτος από το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, νεότερους και παλαιότερους, αλλά και να απολαύσουν καθημερινά διαφορετικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

giorti_vivliou-foto_xristos_130_400Την επίσημη έναρξη της Γιορτής έκανε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης υπογραμμίζοντας ότι το βιβλίο είναι το πιο δυνατό όπλο για τον άνθρωπο της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. Τόνισε δε ότι «από την αείμνηστη Μαρία Μάνου, που ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια, μέχρι σήμερα μένουμε προσηλωμένοι στην πεποίθηση ότι η έκθεση βιβλίου αποτελεί μια κορυφαία πολιτιστική παρουσία ανάμεσα στο σύνολο των δράσεων, έργων πολιτισμού και τέχνης που κάθε χρόνο διαδραματίζονται στην πόλη».

Τον Δήμαρχο τίμησαν οι βιβλιοπώλες της πόλης εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την αγάπη και την έμπρακτη στήριξη του στο βιβλίο με την αναβάθμιση του θεσμού τα τελευταία χρόνια, αλλά και συνολικά για την προσφορά του στην πόλη, που έχει αλλάξει θεαματικά τα τελευταία χρόνια.

giorti_vivliou-rock_synaulia_015_400Καθημερινά η Γιορτή πλαισιώνονταν από ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις: συναυλία με την Κορυδαλιώτισσα ρεμπέτισσα Ρένα Στάμου με αφορμή το βιβλίο «Ρένα Στάμου, μια εγκυκλοπαίδεια του Ρεμπέτικου», μουσικοποιητικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, rock συναυλία, συναυλίες των Ωδείων της πόλης αλλά και χορευτικές βραδιές.

Τέλος, με την πεποίθηση ότι η αγάπη για το βιβλίο καλλιεργείται από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά είχαν τη δική τους ξεχωριστή θέση στη γιορτή. Με βραδιά Καραγκιόζη, παιδαγωγικά παιχνίδια αλλά και την παιδική γωνιά,giorti_vivliou-foto_xristos_147_400 που δημιουργήθηκε για πρώτη χρονιά και φιλοξενούσε καθημερινά τους μικρούς φίλους με τραπέζι με χειροτεχνίες, βιβλία για να ξεφυλλίσουν, αφηγήσεις παραμυθιών και έκθεση από φωτογραφίες, κατασκευές και ζωγραφιές των παιδιών των σχολείων της πόλης, όπως διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «πολιτισμός στα σχολεία 2010» του Πνευματικού Κέντρου.