Θεατρικό παιχνίδι

Wednesday, 14 July 2010

 

"Ταξίδι στους πολιτισμούς του Αιγαίου"

theatriko_paixnidi2009_053_400Διδασκαλία: Σίσσυ Βασιλοπούλου

Το Θεατρικό παιχνίδι είναι η έκφραση της ίδιας της ζωής. Ο ταυτόχρονος συνδυασμός σκέφτομαι, αισθάνομαι, ενεργώ και η επαφή των παιδιών με τον υπέροχο κόσμο της φαντασίας  και του ονείρου, "πλουτίζει" την ψυχή τους.

Κάθε θεατρική δραστηριότητα αποτελεί ένα ταξίδι αναζήτησης όπου νέα πράγματα θα ανακαλυφθούν. Δουλεύοντας δημιουργικά και επινοητικά κάθε μέλος της ομάδας εκπαιδεύεται, εξελίσσεται, καταθέτει και εισπράττει απόψεις μέσα στα πλαίσια sisi3_400μιας συλλογικής διαδικασίας με ουσιαστικές σχέσεις επικοινωνίας.

Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Περιλαμβάνει: σωματική έκφραση και χαλάρωση,  δραματοποίηση, μίμηση και παντομίμα, κατευθυνόμενους και ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις κίνησης, ρυθμού και χοροθέατρο. Παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης, ενεργοποίησης και συνεργασίας καθώς και μουσικοκινητικάsisi2_400 και ψυχοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφική, κατασκευές.

Τα θέματα αντλούνται από λογοτεχνικές, ιστορικές, μυθολογικές και εικαστικές πηγές, από  την επικαιρότητα και την καθημερινή τους ζωή.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται κάθε χρόνο με παράσταση των παιδιών καθώς και με έκθεση των έργων τους από τα εικαστικά εργαστήρια.