Γραφείο Ισότητας

Thursday, 24 June 2010

grafeio_isotitasΟ Δήμος Κορυδαλλού και το Γραφείο Ισότητας θέλουν να συμβάλλουν ενεργά στη γυναικεία κοινωνική έκφραση και συμμετοχή.

Στοχεύουμε στην προώθηση των ίσωνευκαιρών ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και διαμορφώνουμε το πλαίσιο εκείνο όπου η δημοτική αρχήθα παρακολουθείαλλά και θα παρεμβαίει δυναμικά στα ζητήματα εφαρμογής του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου ισότητας στην Ελλάδα.
Όλοι γνωρίζουμε τον πόσο δύσκολο αλλά και προπάντων περίπλοκο κι απαιτητικό ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Και δεν είναι μόνο τα σύνθετα και διαρκή αιτήματα της εργασίας, των παιδιών ή συζύγων που έχει να αντιμετωπίσει. Είναι συχνά και δυστυχώς παράλογα, η υποτίμηση και η προκατάληψη που δέχεται σε όλους τους χώρους.

Η ανεργία και ο αναλφαβιτισμός επιλέγει τις γυναίκες.
Η εξόντωση και η κατάθληψη επιλέγει τις γυναίκες.
Η ενδοοικογενειακή βία, επιλέγει τις γυναίκες: Η άγνοια, η συγκάληψη και η σιωπή είναι γένους θηλυκού.

Βασικές δραστηριότητες του Γραφείου Ισότητας είναι:

  1. Η συστηματική μελέτη καί έρευνα των προβλημάτων των γυναικών της πόλης μας.
  2. Η πληροφόρηση, με στόχο το ξεπέρασμα των προκαταλήψεων στα θέματα που αφορούν την ισότητα των δυο φύλων.
  3. Πληροφόρηση των γυναικών σε θέματα διακιωμάτων και απασχόλησης.
  4. Η ενίσχυση, ενθάρρυνση και επιβράβευση της γυναικείας πρωτοβουλίας, σε καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και άλλους τομείς.
  5. Η πρόληψηκαι αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και η δημιουργά χώρου υποδοχής κακοποιημένων γυναικών και παροχής βοηθειών προς αυτές.
  6. Συνεργασία των κοινωνικών φορέων και υπηρεσιών του Δήμου.


Το Γραφείο Ισότητας είναι ανοικτό σε όλους τους δημότες τόσο για διευκρινήσεις και ενημέρωση όσο και για συμμετοχή με απόψεις και ιδέες αλλά και εθελοντική εργασία.

Πληροφορίες στα τηλ: 210 4967116 και 210 4963914