18η Γιορτή Βιβλίου αφιερωμένη στον Νίκο Καββαδία, 17 έως 27 Ιουνίου, πλατεία Ελευθερίας

Tuesday, 15 June 2010

giorti_vivlioy2010_400Το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού με το βιβλίο δίνει και φέτος το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου με τη διοργάνωση της 18ης Γιορτής Βιβλίου στην πλατεία Ελευθερίας. Εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων, παλαιότεροι και νεότεροι αλλά και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης που είναι φέτος αφιερωμένη στον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα με μουσικό ταξίδι στις θάλασσες του ποιητή με τον Γιάννη Λίνα και τους Σχοινοβάτες και αφήγηση από τη Ρένα Κυπριώτη σε κείμενα της Μαίρης Καλδάρα. Θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Δείτε το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 17 Ιουνίου, ώρα 7.30 μ.μ.: έναρξη 18ης Γιορτής Βιβλίου.
Παρασκευή 18 Ιουνίου, ώρα 7.30 μ.μ.
Η μέρα των παιδιών: Τραπέζια με χειροτεχνίες, face-painting, μπαλονοκατασκευές, φουσκωτά και αθλητικά παιχνίδια , μουσική και χορός, περιμένουν τα παιδιά αλλά και όσους αισθάνονται παιδιά.

Σάββατο 19 Ιουνίου, ώρα 8.00 μ.μ.
«Ρένα Στάμου, Μια εγκυκλοπαίδεια του Ρεμπέτικου»: παρουσίαση του βιβλίου του Νεάρχου Γεωργιάδη και της Τάνιας Ραχματουλίνα για τη ρεμπέτισσα Ρένα Στάμου, την πολυτάραχη ζωή και εποχή της. Το βιβλίο παρουσιάζει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης.
Ακολουθεί λαϊκό πρόγραμμα. Θα τραγουδήσει η Ρένα Στάμου και η Χαρά Ψυχογιού.

Κυριακή 20 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 8.30 μμ.
«Οι μεταμορφώσεις του Καραγκιόζη»: Παραδοσιακή κωμωδία Καραγκιόζη με σκαλιστές φιγούρες και άμεση συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε ζωντανή απόδοση Τάσου Κώνστα
από το θέατρο Σκιών “ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ”.

Δευτέρα 21 Ιουνίου , ώρα: 8.30 μ.μ.
Εγκαίνια 18ης Γιορτής Βιβλίου. Χαιρετισμός του δημάρχου κ. Σταύρου Κασιμάτη.
Μουσικοποιητικό αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία: 100 χρόνια από τη γέννησή του.
Ένα μουσικό ταξίδι στις αγαπημένες θάλασσες του ποιητή με το λόγο και το τραγούδι. Με το Γιάννη Λίνα, τη Μαίρη Καλδάρα και τους Σχοινοβάτες. Αφήγηση: Ρένα Κυπριώτη.

Τρίτη 22 Ιουνίου, ώρα: 8.00 μ.μ.
Μοντέρνοι χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου, Ανοικτό μάθημα λάτιν χορών. Πάρτυ για όλους.

Τετάρτη 23 Ιουνίου, ώρα 8.00 μ.μ
Παραδοσιακοί χοροί και λαϊκό γλέντι για όλους, από τα χορευτικά τμήματα του Πνευμα-τικού Κέντρου. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα των ΕΔΑΠΕ και των τοπικών συλλό-γων.

Πέμπτη 24 Ιουνίου, ώρα: 8.00 μ.μ
Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους: «Ο Πέτρος και ο Λύκος». Μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιούς. Από την κουκλοθεατρική ομάδα της Αλεξίας Αλεξίου

Παρασκευή 25 Ιουνίου, ώρα 8.00 μμ
Η μουσική δημιουργία των ωδείων της πόλης μας.
Συμμετέχουν: «Λυρικό Ωδείο», «‘Έντεχνο Ωδείο»

Σάββατο 26 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 9.00 μμ
ΡΟΚ συναυλία με τους SPITFIRE και τους DELIVERS

Κυριακή 27 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 8.00 μμ
Η μουσική δημιουργία των ωδείων της πόλης μας.
Συμμετέχουν: «Μουσική σχολή Αλύπιος», «Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού»

Τέλος, καθημερινά στην παιδική γωνιά της Γιορτής Βιβλίου θα περιμένει καθημερινά τους μικρούς φίλους τραπέζι με χειροτεχνίες, βιβλία για να ξεφυλλίσουν, αφηγήσεις παραμυθιών και έκθεση από φωτογραφίες, κατασκευές και ζωγραφιές των παιδιών των σχολείων της πόλης, όπως διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός στα σχολεία 2010» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 7.30-10.30μμ