Δημοτική Βιβλιοθήκη

Monday, 25 January 2010

booksΟ Δήμος Κορυδαλλού πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει πολιτισμός χωρίς μόρφωση και γνώση, προχώρησε το 1985 στη δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης– Αναγνωστηρίου με σκοπό την πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία. που προάγει την εξάπλωση της φιλαναγνωσίας, της ενημέρωσης, της γνώσης και της ψυχαγωγίας.

Σήμερα, η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου “Μελίνα Μερκούρη” επί της Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4. Η συλλογή της αποτελείται από 20.000 τίτλους βιβλίων προσεκτικά επιλεγμένων από το επιστημονικό της προσωπικό και απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και παιδιά. Η βιβλιοθήκη ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής, τόσο με το έντυπο υλικό όσο και με την τεχνολογική της υποδομή.

Μέλη της Βιβλιοθήκης μπορούν να γίνουν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού και των γειτονικών Δήμων. H εγγραφή των μελών γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Οι νέοι που δεν έχουν ταυτότητα, χρησιμοποιούν την ταυτότητα του γονέα ή του κηδεμόνα τους. Οι αναγνώστες για να έχουν δικαίωμα δανεισμού, θα πρέπει να είναι μέλη της Βιβλιοθήκης. βιβλίων.

Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης: Μαρίνα Νύκτα Εφορος Βιβλιοθήκης-Manager/Πολιτισμικών Μονάδων βιβλίων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104965784, e-mail: βιβλίων.

΄Ωρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως και Πέμπτη 9.00 π.μ.–20.00 μ.μ. / Παρασκευή και Σάββατο 9.00 π.μ.–14.00 μ.μ. βιβλίων.