Ταυτότητα

Sunday, 20 December 2009

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Συστάθηκε το 1983 με σκοπό την παροχή πολιτιστικών δράσεων στην πόλη. Από το 2007 είναι ο Ενιαίος και συμπαγής Πολιτιστικός φορέας του Δήμου Κορυδαλλού: Σε αυτό ανήκουν το Δημοτικό Ωδείο, οι Σχολές Χορού, Τα Εργαστήρια Τέχνης, με πολυάριθμα τμήματα διδασκαλίας, εξαιρετικούς δασκάλους και επαγγελματικού επιπέδου μάθηση. Παράλληλα, στο Πνευματικό Κέντρο αναπτύσσονται ποικίλες πολιτιστικές

δραστηριότητες, θεσμοί και εκδηλώσεις που άξονά τους έχουν την παροχή ουσιαστικής ψυχαγωγίας στους δημότες, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και -με ποιοτικά κριτήρια σε όλα τα ενδιαφέροντα. Τόσο οι δομές όσο και το πολιτιστικό πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου αφορούν σε όλο το φάσμα των Καλών τεχνών.

Την τελευταία τετραετία οι εντατικοί και πρωτοπόροι ρυθμοί ανάπτυξης, βελτίωσης και αναβάθμισης, είχαν αποτέλεσμα: Στο κεντρικό Κτήριο του Πνευματικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», έγιναν ουσιώδεις αλλαγές: Οι υπόγειοι χώροι μεταμορφώθηκαν σε μουσική και θεατρική σκηνή, οι καλλιτεχνικές σχολές ανακαινίστηκαν, όπως και η κλειστή αίθουσα Πλειάδες και το ανοιχτό Θέατρο «Θανάσης Βέγγος». Μία ολοκαίνουργια χειμερινή κινηματογραφική αλλά και μουσική και θεατρική αίθουσα στεγάζεται στο κτήριο Του «Σινέ Παράδεισος», του ιστορικού θερινού κινηματογράφου που επαναλειτουργεί με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, ένα παράρτημα των Εργαστηρίων Τέχνης στεγάζει από πέρσι τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες των κατοίκων του Σχιστού Κορυδαλλού, για να μπορεί να γίνει και η αποκέντρωση πράξη.

Όλες οι παλαιότερες δράσεις και θεσμοί (Πάμε Θέατρο, Επισκέψεις Πολιτισμού, Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, θεατρικές ομάδες, κινηματογραφική λέσχη, Γιορτή Βιβλίου, Πολιτιστικός Σεπτέμβρης, επετειακές εκδηλώσεις), ενισχύθηκαν και η συμμετοχή των δημοτών αυξήθηκε θεαματικά, ενώ καινούργιες όπως ο πολιτισμός στα σχολεία, η θεατρική ομάδα εφήβων, το διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου, ο Μουσικός Παράδεισος) άνοιξαν νέους ορίζοντες και έδωσαν νέες ευκαιρίες στα παιδιά, τους νέους, όσους αγαπούν το θέατρο και την καλή μουσική.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού, με οργάνωση στην υλικοτεχνική υποδομή και πλήρη πια συντονισμό στο έμψυχο δυναμικό του, χαράζει μια πολυεπίπεδη , μεστή και συνεχώς βελτιούμενη πολιτιστική πολιτική. Με επίκεντρο την αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας, τη συμμετοχικότητα των δημοτών, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καθημερινής ψυχαγώγησης και της έγκυρης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.